Angrerett & Reklamasjon

Angrerett

Som Kunde har du angrerett i 30 dager. Dette innebærer at du som Kunde har rett til å angre ditt kjøp ved å informere dette til ScandinavianDesignCenter.no innen 30 dager fra at du eller en annen part har tatt imot den bestilte varen. 

Hvis Kunden ønsker å bruke angreretten, må Kunden, før utløpet av angrefristen, sende en tydelig beskjed til ScandinavianDesignCenter.no. Kunden må i beskjeden oppgi sitt navn og sin adresse og annen relevant informasjon, for eksempel bestillingsreferanse, fakturanummer og navnet på produktet.

Hvis Kunden bruker sin angrerett, skal Kunden betale for returforsendelseskostnadene og er ansvarlig for produktets tilstand etter at Kunden har mottatt produktet og under returforsendelsen. Produktet skal returneres innen 14 dager fra den datoen ScandinavianDesignCenter.no fikk melding om at Kunden gjør angreretten gjeldende. Produktet skal sendes godt emballert, i god tilstand og i originalesken og/eller -emballasjen.

Kontakt oss alltid før du returnerer en vare, slik at vi lettere og raskere skal kunne hjelpe deg. Vi sender en returadresselapp som skal brukes når du sender varene tilbake. Returadresselappen koster kr 99. (*Vær oppmerksom på at prisen kun gjeder standardleveringer, som håndteres av postombud, ikke større produkter som for eksempel møbler. Ved retur av møbler eller andre større produkter, vennligst kontakt kundeservice for mer informasjon.

Hvis Kunden bruker angreretten, skal ScandinavianDesignCenter.no refundere beløpet Kunden har betalt for produktet inklusive forsendelseskostnader. Eventuelle ekstra forsendelseskostnader som beror på at Kunden velger en annen levering enn standardleveringen ScandinavianDesignCenter.no tilbyr, er unntatt refusjonen.

ScandinavianDesignCenter.no har rett til å trekke fra et beløp fra det beløpet som skal refunderes tilsvarende verdiforringelsen for produktet sammenlignet med produktets originalverdi, hvis og i den grad slik verdiforringelse skyldes at Kunden har håndtert produktet utover det som trengs for å fastslå dets funksjon eller karakteristikker.

ScandinavianDesignCenter.no skal tilbakebetale beløpet uten unødvendig forsinkelse, men ikke senere enn innen 14 dager fra datoen ScandinavianDesignCenter.no mottok Kundens tilbakekallingsmelding. Men ScandinavianDesignCenter.no skal kunne utsette tilbakebetalingen inntil ScandinavianDesignCenter.no har mottatt produktet, eller Kunden har levert bevis for at produktet er blitt returnert, for eksempel ved en leveringsbekreftelse. Tilbakebetaling skal skje til Kunden med den betalingsmetoden som Kunden har valgt med mindre noe annet er avtalt, eller hvis det er noen innsigelse mot slik tilbakebetaling.

Observer at angreretten ikke gjelder tilklipte metervarer eller andre spesialbestilte produkter; voksduker, stoff eller møbler. Om du ønsker å returnere møbler, kan kostnaden bli høyere enn vanlig returkostnad henholdsvis til volumet av produktet. 

Du kan også selv velge å returnere pakken din. Vi gjør deg oppmerksom på at om du velger en annen returnering enn den vi tilbyr deg, står du selv for returkostnadene. I dette tilfellet ber vi deg returnere varene til: 

Scand. Design Online AB 
Amerikavägen 10 
SE - 393 56 Kalmar 
Sverige

Om du fortoller kjøpet ditt og vil returnere produktene, står du som kunde for transporten/frakten til oss. Tenk på at brev ikke får et sendingsnummer. Returer bør derfor sendes som sporbar post, for.eks som pakke eller anbefalt brev. Det er viktig å merke pakken med RETUR. 

 

RETUR - STEG FOR STEG

 1. Send en epost til vår kundeservice: kundeservice@scandinaviandesigncenter.no
 2. Pakk produktene du skal returnere i orginalemballasjen og pass på at embalasjen er stengt skikkelig. Legg ved følgeseddelen i returforsendelsen. Om du har valgt faktura, kontakt Klarna for å forlenge forfallsdatoen på fakturaen. Du når Klarna på telefon 21 01 89 91.
 3. Fest fraktseddelen synelig på pakken og lever den på et av Brings postkontor/ombud i nærheten av deg.  
 4. Når returen har kommer frem til oss, tilbakebetaler vi deg tilsvarende beløp/justerer fakturaen din. Fraktkostnaden som er 99 kr, justeres ved samme tidspunkt som tilbakebetalingen skjer. Tilbakebetalingen skjer senest 14 dager etter at vi har mottatt returen din. 
 5. Når returen din er behandlet, informerer vi deg med en epost. 

  Returadresse: 
  Scan. Design Online AB
  Amerikavägen 10
  393 56 Kalmar  

 

Viktig å tenke på når du returnerer

Varene bør pakkes uskadd inn i orginalembalasjen. Produktenes orginalembalasje skal ikke brukes som ytterembalasje ved sending. Ved retur av tapetruller, skal forseglingen være uåpnet. For å kunne behandle returen din, behøver vi navnet ditt, kundenummeret og ordrenummeret - vennligst legg ved følgeseddelen i returforsendelsen, slik at vi raskest mulig kan behandle returen din. 

Returforsendelser sendes til returadressen vår. Når du returnerer på grunn av angret kjøp, står du som kunde for fraktkostnaden selv. 

 

Feillevert eller manglende vare

Om du mangler en vare eller har fått feil vare levert, må du melde fra om dette til kundeservice innen 5 dager fra den dagen du mottok pakken. Oppgi hvilken vare som mangler eller hva som har blitt feillevert så hjelper vi deg.

 

Ikke-utløse pakker

Om du ikke henter ut pakken din i den angitt automat/butikk, har vi rett til å kreve en avgift på 200 kr. Pakken ligger på angitt hentested i 14 dager, innen den returneres tilbake til oss. 

 

Transportskade

Skulle du få en skadd vare, vennligst kontakt oss og beskriv detaljert hva feilen går ut på. Du som kunde har ansvar for å pakke opp og kontrollere at produktene i din pakke er feilfrie innen 3 dager etter at du har mottatt dem. Om pakken er skadet ved levering skal du melde fra om skaden direkte til ditt Postombud når du henter ut pakken, eller til transportfirmaet som leverer din pakke. Send inn din feilmelding innen 3 dager til kundeservice, så hjelper vi deg. Vi betaler returfrakten ved en ev. retur av vare pga. reklamasjon. Ved en eventuell tvist har vi som policy å følge beslutningene til Forbrukerrådet.

Reklamasjon

Du har alltid rett til å åpne pakken og kontrollere produktets kvalitet. Vær vennlig å kontakt kundeservice om en vare skulle være skadet på e-mail: 
kundeservice@scandinaviandesigncenter.no

For at kunne håndtere produktreklamasjoner effektivt oppfordres du til å sende bilder av skaden snarest mulig til kundeservicen vår. Ved returnering av skadede produkter, skal du kontake oss først, så vi kan sende dig en forhåndsbetalt returseddel. Ved reklamasjon betaler Scandinavian Design Center denne avgiften. Velger du slev å returnere pruktet, har du selv ansvaret for fraktavgiften. 

 

Bytte av varer

Om du vil bytte en vare, må du legge en ny bestilling av den ønskede varen på vår hjemmeside. Videre kan du returnere den uønskede varen tilbake til oss. Vi sender deg den nye varen omgående. Så snart vi mottar returen fra deg, tilbakebetaler vi deg pengene på kontoen din i henhold til informjonen nedenunder. 

 

Tilbakebetalinger

Vi tilbakebetaler deg pengene innen 14 dager etter at vi har mottatt returen fra deg. Om du har valgt å betale med kreditt- eller visakort skjer tilbakebetalingen til samme konto som du har brukt tidligere. 

Om du har fått en faktura og vil returnere hele eller deler av bestilingen din, ber vi deg vennligst kontakte Klarna for å forlenge forfallsdatoen på fakturaen. Dette for å unngå purringsgebyr. Klarna kontakter du på telefon 21 01 89 91 eller via mail til info@klarna.com. Oppgi ordernummer og fortell at ærendet handler om retur.

Ved retur sendes bekreftelse på mail til deg. På denne står det at returen er behandlet, alternativt avsluttet hos Klarna. Videre vil du få en ny faktura med eventuelt gjenstående beløp som skal betalas.

 

Klage

Skulle vi avise en eventuell klage, har du mulighet til å overklage en Forbrukerrådet.

 

Kontaktinformasjon

kundeservice@scandinaviandesigncenter.no.
Telefon: 210 81 665
Åpningstider: mandag - fredag mellom kl 8:00-16:00.