Arne Jacobsen

Biografi

Arne Jacobsen Bilde: Arne Jacobsen Arne Jacobsen (1902-1971) utdannet seg til murer og ble uteksaminert fra Det Tekniske Selskabs Skole i 1924 og fra Kunstakademiet i København i 1927. I 1928 mottok han Kunstakademiets gullmedalje, men allerede på verdensutstillingen i Paris i 1925 ble han tildelt en sølvmedalje. Det var den første av en rekke utmerkelser som etter hvert ble et naturlig komplement til hans kunstneriske aktivitet, utrettelige søken og geniale løsninger som opp gjennom årene blant annet ga ham et stort antall utmerkelser både i hjemlandet og internasjonalt.

Blant Arne Jacobsens fremste arbeid kan vi nevne: Rådhusene i Århus, Søllerød, Rødovre og Glostrup, SAS-huset (Royal Hotel) i København, Munkegårdsskolan i Gentofte, Toms sjokoladefabrikker i Ballerup, Danmarks Nasjonalbank, idrettshallen i Landskrona, St. Catherine’s College i Oxford og Hamburgerische Elektrizitätswerkes administrasjonsbygg.

I 1932 innledet Arne Jacobsen et samarbeid med Fritz Hansens Eft. A/S og designet gjennom årene en rekke stoler som i dag anses som milepæler i utviklingen av moderne møbelkunst. Blant disse kan vi nevne stolene Mauren (1951), Egget (1957) og Svanen (1957).

Arne Jacobsen var også aktiv på andre designområder og formga blant annet Cylinda-serien i rustfritt stål for Stelton. Cylinda-serien fikk ID-prisen i 1967 av Selskabet for Industriel Formgivning og International Design Award 1968 av The American Institute of Interior Designers.

Arne Jacobsen var professor ved Kunstakademiet i København og ble utnevnt til æresdoktor ved flere universiteter og akademier utenfor Danmark.

Les om flere designere!

Produkter av: Arne Jacobsen

  • Hotel Royal pendantHotel Royal pendant
  • Salad bowlSalad bowl
  • City HallCity HallLes mer...