scandinaviandesigncenter.no - Din innredningsbutikk på nettet

Gunilla Allard

Biografi

Gunilla Allard Bilde: Gunilla Allard Gunilla Allard er en av Sveriges mest kjente møbeldesignere.

Hun innledet sitt samarbeid med Lammhults i 1988 og har siden designet flere av deres mest kjente møbler som f.eks møbelserien Cinema, den stabelbare stolen Cosmos, den stilrene hvilestolen Cortina, serien Chicago, bordet Saturn, hvilestolen Cooper m.m, som alle passer utmerket i både offentlige miljøer og hjemme.

Gunilla Allard er utdannet ved Konstfack og Det Kgl. Danske Kunstakademi i København.

Hennes arbeid har vakt oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt og hun har mottatt en rekke utmerkelser og designpriser, blant annet Utmärkt Svensk Form 1995 for hvilestolen Cinema og Utmärkt Svensk Form samt Blueprint/100% Design i 2000 for stolen Cosmos. I 1996 fikk hun Georg Jensen-prisen og i 2000 ble hun tildelt den prestisjetunge Bruno Mathsson-prisen. Begrunnelsen lød:
”Gunilla Allard får prisen for et møbeldesign som kjennetegnes av eleganse og enkelhet med fint blikk for detaljer og proporsjoner og en evne til å tilpasse ideene til en rasjonell industriproduksjon”.

Gunilla har også arbeidet som Set Designer og har blant annet medvirket i produksjonen av atskillige svenske og utenlandske filmer, blant annet Ingmar Bergmans storfilm Fanny og Alexander.

Les om flere designere!

Produkter av: Gunilla Allard